Live Maria Roggen, Circuit Songs

Någon kanske minns hur jag hissade Come Shine och deras TV-framträdande, repriserat i SVT, till skyarna i somras. Tydligen har en del H2O flutit under broarna sedan TV-inspelningen och sångerskan Live Maria Roggen gör numer sin egen musik i något som kanske kan skildras som jazzinfluerad artpop och det är ett mycket lyckat vägval.
    Hennes musik präglas av en skenbar enkelhet i soundet, ibland bara ett rhodes och en soloröst, men det är så genomarbetat och udda instrumenterat att musiken blir en väv av puls och liv som inte går att fånga. Emellanåt påminner sångarrangemangen om den gamle Stockhausens elektroniska röster men innan det blir elektronisk ljudinstallation räddas musiken av ett groove, ett frasigt beat eller en sångstämma som svarar i fel öra. Norge. Det är det händer.


Kommentarer
Postat av: Susan i Hägersten

Såg Come Shine med den stora orkestern på tv för någar veckor sedan (repris), blev tagen, googlade, hittade Live Maria, lycka, lyssnade på myspace, lycka, köpte omedelbart Circuit songs på cdon, fick hem den i brevlådan idag, lyssnar och blir fortfarande tagen, googlar åter och hittar ditt gamla inlägg från 2008. Blev så glad. Ville bara berätta det.

2009-10-26 @ 18:45:36
Postat av: WB

Hej, vad roligt att höra. Lyssnar själv på henne då och då. Jag måste säga att jag tycker att det var modigt att lämna Come Shine för den egna musiken. Hon har något speciellt.



2009-10-26 @ 20:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0