Gränna

Den sista allsången i Gränna är slut och det känns - lite underligt. Fem söndagar har varit intecknade och fungerat som ett tidsglas för sommaren, som utanför mitt fönster tycks ha tagit paus idag. Husbandet har fungerat riktigt bra och det har varit spännande att spela sig igenom ett tvärsnitt av svenska artister. Plura, Hasse Andersson, Anne-Lie Rydé, Caroline Af Ugglas och Sonja Aldén. Och Anders Mårtensson, imitatören, som gjorde en oförglömlig Zlatan. Ytterligare ett tjugotal artister från Jönköpings län och Östergötland har också medverkat och assisterats efter den absolut bästa förmåga.
    Innan vardagen åter sluter oss i sitt våtvarma omslag får jag passa på att skicka en liten hyllning till de tre medmusikanterna och instämma i Hasse Anderssons tillrop: "Vilket kapell". Gör sig bäst på bred skånska. Under en period av den här typen utvecklas en rätt speciell typ av gemenskap där man ständigt kommenterar, utvärderar, kommunicerar med höjda ögonbryn, blickar, en gitarrhals som höjs, inräkningar på väg mot ettan, och ibland i försök att hitta en gemensam väg ur en potentiell snårskog i ett försvinnande nu där en fullständig närvaro är det enda som räknas.


Kommentarer
Postat av: A

Hej!

Vi var också i Gränna igår! Inte tillräckligt sent för att vara med på allsången dock. Men jag träffade Clara S. som sa att hon hade träffat dig. Njut av sista veckan här innan vi börjar på måndag...!

2008-08-04 @ 11:39:30
Postat av: Po

Det var fint skrivet.

2008-08-04 @ 12:30:15
Postat av: PS

Strålande sammanfattning av sommarens äventyr. Här kommer ännu en i listformat:



Bästa artist: Plura

Snyggaste artist: Sonja

Gemytligaste artist: Kvinnaböske

Bästa mat: strömming på Laxstugan

Sämsta mat: nåt på Laguna...

Bästa glass: Röde Emil på Pir kro

Mest minnesvärda ögonblick: att i sina in-earlurar få höra en skrovlig röst sjunga "Låt mig höra Kärlekens tunga, säg att du älskar mig..."



Ser redan fram emot nästa år!

2008-08-04 @ 15:00:28
Postat av: PS

Mest minnesvärda ögonblick #2: att i sina in-earlurar höra en förskräckt Musse sittandes på flaket på en flakmoped ett par hundra meter bort väsande "Brooomsaaa!!!"

2008-08-04 @ 15:03:11
Postat av: Sofie

Att ni aldrig kom och spelade minigolf hos mig!? Besvikelse...

2008-08-05 @ 14:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0