Presidentens alla män

Den enda dagstidningen i Jönköping har äntligen satsat på djupet. Två nyheter ges stort utrymme i dagens utgåva. På sidan 3 finns en stor färgbild på en pizzabagare liggande på en ambulansbår. Enligt uppgift har mannen fastnat med armen i degmaskinen och gjort sig illa. Det är svårt att inte börja ordvitsa om "två pizzabagare, en smet". Jag är sprickfärdig av nyfikenhet över hur detta scoop vaskades fram. Satt hela nyhetsredaktionen med öronen tryckta mot polisradion? Hur många skickade man? Hur många representanter från andra media var där? Kan man tänka sig en liten blänkare i kvällens Aktuellt? Jag har några uppslag som jag helt gratis tipsar JP om inför morgondagens nummer:

Snickare slog sig på tumme. Skrek högt.
Lärare sträckte sin rygg i innebandymatch. Matchen slutade 2-0.
Kontorist försov sig. Missade också bussen. Fick kaffe först 9.30.
Tandkrämen slut i hushåll på Narvavägen. Dålig andedräkt anades i närbutik.
Punkterad cykel i cykelställ. Ett mysterium.

Den undersökande journalistikens kulmen kommer dock i del 2 där man myndigt ropar ut "Död fisk i kanalen". Ett tiotal mörtar har synts simma på rygg mellan Munksjön och Vättern. (Att det finns levande fisk i Munksjön är väl ett större under?) Man har inte legat på latsidan utan ringt upp Länsstyrelsens fiskeribiolog som tror att någon slängt tillbaka fångad fisk, verkligen en vild gissning, "det är inte olagligt" avslutar biologen. 
    Lovar att bifoga ett tiotal tvestjärtar och ett större antal myggor, alla utom allt hopp, i ett kuvert till redaktionen med en färdig artikel baserad på följande fakta: 

1. De är döda.
2. Jag tog dem av daga.



 


Kommentarer
Postat av: PS

Passande titel. Bernstein hade gillat JP...

2007-08-17 @ 21:15:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0